Karbapenem dirençli Pseudomonas ve Acinetobacter türlerinde MBL üretiminin saptanması ve risk faktörlerinin değerlendirilmesi.

نویسندگان

چکیده

Purpose: To investigate the frequency of MBLs in Pseudomonas and Acinetobacter species with E-test, to determine risk factors evaluate demographic clinical features infected patients. Materials methods: Imipenem or meropenem resistance isolated from several samples conventional methods were evaluated imipenem EDTA E-test presence Metallo-β-lactameses MBL was examined. Several isolates screened for VIM-1, VIM-2, IMP-1, IMP-2 a PCR test. Results: Of 46 carbapenem resistant isolates, 41 (89%), as well 19 5 (26%) had positivity imipenem-EDTA E-test. A history Intensive Care Unit stay, mechanical ventilation cephalosporin use found be significant respect production. Conclusion: Detection production especially ICU patients is prime importance control infection rapidly effectively, which contribute prevention outbreaks.

برای دانلود باید عضویت طلایی داشته باشید

برای دانلود متن کامل این مقاله و بیش از 32 میلیون مقاله دیگر ابتدا ثبت نام کنید

اگر عضو سایت هستید لطفا وارد حساب کاربری خود شوید

منابع مشابه

Türkiye'deki Kamu Kurumları Yazılım Test ve Kalite Faaliyetleri Anketi, Değerlendirilmesi ve Öneriler

Özet. Dünyanın en büyük sektörlerinden biri hiç şüphesiz yazılım sektörüdür. Geliştirilen yazılımların büyüklüğü ve insan hayatının her alanında yer alması bu sektörün önemini daha da arttırmaktadır. Bu yüzden, başarılı yazılımların geliştirilmesi için bu konudaki standartların ve belirlenmiş süreçlerin en iyi şekilde uygulanması her geçen gün önemini arttırmaktadır. Daha kaliteli ve başarılı p...

متن کامل

Yazılım Kalitesi ve İnsan Faktörü Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi

Özet. Yazılım projelerinde, başarı ve kaliteyi teknoloji, insan, süreçler, çevre gibi dört ana etken etkilemektedir. İnsan ise, diğer etkenleri kullanan, çıktıları ortaya çıkaran başroldür. İnsan faktörleri ile kalite arasında birçok çalışma yapılmıştır, fakat bu çalışmalar yazılım sektöründe çok fazla değildir. Bu bildiri de yazılım sektöründe çalışan insan faktörleri ile yazılım kalitesi aras...

متن کامل

Cellular fatty acid composition of Pseudomonas paucimobilis and groups IIk-2, Ve-1, and Ve-2.

The cellular fatty acid composition of Pseudomonas paucimobilis (IIk-1) and group IIk-2, Ve-1, and Ve-2 was determined by gas-liquid chromatography. The unnamed groups were readily distinguished from P. paucimobilis by cellular fatty acids. The data strongly suggest that these bacteria may be additional species of Pseudomonas and Flavobacterium.

متن کامل

Postoperative infant septicemia caused by Pseudomonas luteola (CDC group Ve-1) and Pseudomonas oryzihabitans (CDC group Ve-2).

Pseudomonas luteola (CDC group Ve-1) and Pseudomonas oryzihabitans (CDC group Ve-2) were both isolated from the same blood culture of a 5-month-old infant, 8 days after open-heart surgery. He quickly responded to appropriate antibiotics. Carbon substrate assimilation tests and fatty acid analysis clearly differentiated these two rarely pathogenic organisms.

متن کامل

Bir Yazılımın Çevre ve Kalite Açısından Değerlendirilmesi için Önerilmiş Karar Alma Modeli

Özet. Yeşil yazılım geliştirme, yeşil bilgi teknolojileri alanında yeni sayılabilecek bir çalışma alanıdır. Yazılım geliştirme endüstrisi artık, çevresel etmenleri daha fazla göz önünde bulundurarak yazılım ürünleri ortaya koymaktadırlar. Yeşil yazılıma duyulan bu ilgi, bir yazılımın sahip olması gereken çevresel özellikleri de, yazılımın ana kalite özelliklerinin içine alınması fikrini doğurmu...

متن کامل

ذخیره در منابع من


  با ذخیره ی این منبع در منابع من، دسترسی به آن را برای استفاده های بعدی آسان تر کنید

ژورنال

عنوان ژورنال: Pamukkale Medical Journal

سال: 2023

ISSN: ['1308-0865', '1309-9833']

DOI: https://doi.org/10.31362/patd.1142048